Wednesday, November 17, 2010

First Contact dengan Si Dia

Aduhai.... berape lama ter-skip blogging daa..

Okey, nak sambung pasal gadis kebaya merah nih. Sadly but true, gadis ni bukanlah "si dia" yang kusangkakan. Cuma iras2 je, kot2 kembar? Wallahu a'lam. Nasib baik aku tak tegur, kalau tegur, mau malu satu sem... kehkehkeh....

Maka habislah citer pasal gadis kebaya merah(cam boring je), dan bermulelah kisahku dengan "si dia"...

Sebenarnya aku dah lama tertarik hati ngan "si dia" ni, tapi disebabkan wajahnya yang terlalu cantik, maka ramailah malaun2 jantan yang sama kelas ngan aku try nak pikat dia. Aku pun rasa down bile pikir layak ke aku dengan dia, sebab aku bukanlah hensem mane.

Dalam sedar tak sedar waktu ber-facebook-ing, aku ter-search(ok la bukan ter, memang sengaja pun) nama dia. Dengan menggunakan kepakaran "lojika d' matemika" aku, aku jumpa die punya facebook. Dan surprisingly, rumah dia taklah jauh mane, satu negeri je ngan aku. Pastu aku survey kejap die punye profile, dan seperti yang kuduga, die sudah berpunya...

Status: In a Relationship with .... Arghhhh!!!!!!! Anda semua mesti boleh paham perasaan aku waktu tu kan? Rase nak jerit je dalam bilik aku waktu tu. Pastu aku ambik langkah positif(mujurlah) dengan meletakkan tangan atas dahi sambil berbaring, lalu memikirkan tindakan seterusnya. Kesimpulannya, aku ambik keputusan untuk "suka" die je, dan ingin jadikan "si die" sebagai rakanku. Aku pun add je lah die.

Keesokan harinya, waktu habis kelas BI, "si dia" ada lalu depan aku, agak2 sebab refleks kot automatically aku tanya dia tinggal kat mana. Si die jawab tinggal kat sekian sekian... Hmmm, memang sah lah tu facebook die, bukan orang lain.

Lepas habih gap untuk hari tu waktu nak masuk lecture hell(eh.. lecture hall), aku terserempak lagi dengan "si dia". Dia pandang aku. Owh, tidak! Takkan aku hanya mampu mendiamkan diri sahaja. Maka refleks sekali lagi, aku tegur dia yang aku dah add fb die. Dia buat muke terkejut sambil tersenyum. Kalau tengok muke die time tu, perghh! Memang habih manis la.

Sekian saja buat masa ni, kire ok la tu kan untuk 1st contact aku dengan "si dia". Aku bukan cadang nak jadikan dia teman hidup pun, cukup sekadar kawan je, tapi kalau dapat alhamdulillah...

4 comments:

~uǝǝʇɐɟ said...

ehemm...thnx komen entry baru saje update td..hehe..btw,ye memang sebaya.hebat matematik awk :p

luckynurulain said...

eleh...memang nak way die teman hidupkan?cume dah berpunye..bestnye..ade admier cam awak....siap search n bagai...

Burhanuddin Baharuddin said...

nak kawan je....lalalala

Ezniey said...

cik an laki rupenyer.hehhehee...jgn sedih..hehheee

Post a Comment